De video heeft een hoge resolutie en om de beelden goed tot zijn recht te laten komen kunt u hem het beste op het volledige scherm afspelen. Dat vereist een snelle dataverbinding. Heeft u die niet dan kunt u de video beter eerst downloaden en daarna lokaal bekijken.

Nepal

Een nieuw avontuur

Nauwelijk terug van de pelgrimstocht naar Nidaros en de reis door Australiƫ kwam ik op oudejaarsavond van 2016 voor het eerst Stephanie tegen. In een geanimeerd gesprek vroeg ze opeens of ik geen zin had om in februari mee te gaan naar Nepal. Naast bezoeken aan de steden Kadmandu en Pokhara is het hoofddoel van de reis de voettocht naar het Annapurna I basiskamp. Wauw, dat klinkt goed, maar het overviel me wel. Twee dagen later nam ik het besluit om mee te gaan en begon ik met de voorbereidingen. Het zou wederom een prachtig avontuur worden!


Chitwan National Park

Na de terugkeer uit de Himalaya zouden we de laatste drie dagen in Kadmandu doorbrengen. Geen van ons vieren had veel trek om deze stoffige stad waarin we ook de eerste twee dagen hadden doorgebracht opnieuw te bezoeken. Dankzij de volle medewerking van onze gids Bikram hebben we toen een korstondig bezoek aan het Chitwan National Park kunnen brengen. Het werd een prachtige afsluiting van onze Nepal reis!

iOS 11 op mijn iPhone heeft van mijn beeldmateriaal hierover een leuke complilatie gemaakt :-).